Ouder/kind gym

Is voor dreumesen van 1 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa of oma samen willen gymmen in een échte gymzaal. Er worden veel liedjes gezongen in de les en uw kind leert kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar versterken en uw kind zelfvertrouwen geven.

vrijdag 9.30-10.15 uur – gymzaal Zuidwolde – Annemieke

Nieuwe leden hoeven zich niet aan te melden voor proeflessen, met uitzondering van de les ouder/kind gym. Hier geldt een maximum van 12 ouders. Vooraf een mailtje sturen naar ledenadministratie@doszuidwolde.

Ieniemienie gym

Ieniemienie gym is het vervolg op ouder/kind gym en is voor kinderen t/m 3 jaar. Enige mate van zelfstandigheid is gewenst, kinderen volgen zonder ouder de les.

maandag 13.45-14.30 uur – gymzaal Zuidwolde – Sander

Mini gym

Mini gym is voor kleuters uit groep 1 en 2. De kinderen maken op een speelse manier kennis met gymnastiek. Daarbij wordt aandacht besteed aan lichamelijke vorming en het leren samenwerken. Door speelse oefeningen ontwikkelen kinderen hun motoriek.

In deze les wordt het Nijntje beweegdiploma aangeboden. Meer over het Nijntje beweegdiploma lees je hier.

maandag 14.30-15.15 uur – gymzaal Zuidwolde – Sander

dinsdag 15.45-16.30 – gymzaal Zuidwolde – Cheryl

Gym

Kinderen vanaf 6 jaar leren hier de basiselementen van het turnen op balk of ringen, brug, sprong en lange mat. In de leeftijdsgroep van 6 t/m 8 jaar komen spelelementen aan bod. Bij kinderen vanaf 9 jaar wordt het spelelement een incidenteel onderdeel van de lessen. De oefenstof wordt zoveel mogelijk op het eigen niveau van de kinderen aangeboden waardoor ieder kind in zijn of haar tempo doorgroeit.

maandag 15.15-16.15 uur – gym groep 3/4 – gymzaal Zuidwolde – Sander

maandag 16.15-17.15 uur – gym/springgroep groep 5-8 – gymzaal Zuidwolde – Sander

dinsdag 16.30-17.30 – gym groep 3/4 – gymzaal Zuidwolde – Cheryl

Springgroep

Is toestel turnen niet echt iets voor jou, maar vind je het wel leuk om te springen, dan is de springgroep vast iets voor jou. Wat doe je nou eigenlijk bij een springgroep? Je leert er sprongen aan, over bijvoorbeeld een kast, pegasus, paard of alleen met een minitrampoline of juist op de grote dubbele trampoline. Je kunt ook mooie sprongen oefenen op de (air) tumblingbaan. Sprongen zijn bijvoorbeeld de basissprongen (streksprong, hurksprong, hoeken, draaien), maar ook overslagen, flikflakken, salto’s en schroeven. De springuren zijn zeer uitdagend.

maandag 16.15-17.15 uur – gym/springgroep groep 5-8 – gymzaal Zuidwolde – Sander

woensdag 19.30-20.30 uur – springgroep vanaf 12 jaar – gymzaal Zuidwolde – Amber

Dames fit gym

Deze les wordt gegeven aan dames van 50+ die graag willen bewegen, maar wel in de vorm van gymnastiek. Alles gaat in eigen tempo en gezelligheid staat voorop. Een leuke les voor degene die graag soepel blijft op gevorderde leeftijd.

dinsdag 9.00-10.00 uur – gymzaal Zuidwolde – Melany