Ouder en kind gym

Deze les is voor dreumesen van 2 tot 3 jaar, die samen met papa, mama, opa of oma willen gymmen in een échte gymzaal. Er worden veel liedjes gezongen in de les en uw kind leert kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar versterken en uw kind zelfvertrouwen geven.

Vrijdag 9.30 uur – 10.15 uur – 2-3 jaar – Unit Zuidwolde – Annemieke

Peutergym

Peutergym is voor peuters van 3 en 4 jaar. In deze les maken de kinderen kennis met gymnastiek op een speelse manier. Er wordt daarbij aandacht besteed aan lichamelijke vorming en het leren samenwerken. Door speelse oefeningen ontwikkelen kinderen hun motoriek.

In deze les wordt ook het Nijntje beweegdiploma aangeboden. Meer over het Nijntje beweegdiploma lees je hier.

De peutergym lessen starten zodra er 3 aanmeldingen zijn.

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Maandag 13.15 uur – 14.00 uur – 3-4 jaar – Unit Zuidwolde – Sander

Kleutergym

Kleutergym is voor kleuters uit groep 1 en 2. De kinderen maken op een speelse manier kennis met gymnastiek. Daarbij wordt aandacht besteed aan lichamelijke vorming en het leren samenwerken. Door speelse oefeningen ontwikkelen kinderen hun motoriek.

In deze les wordt ook het Nijntje beweegdiploma aangeboden. Meer over het Nijntje beweegdiploma lees je hier.

Maandag 14.30 uur – 15.15 uur – 4 t/m 6 jaar – Sporthal Kerkenveld – Sander

Gym

Kinderen vanaf 6 jaar leren hier de basiselementen van het turnen op balk, brug, sprong en lange mat. In de leeftijdsgroep van 6 t/m 8 jaar komen spelelementen aan bod. Bij kinderen vanaf 9 jaar wordt het spelelement een incidenteel onderdeel van de lessen. De oefenstof wordt zoveel mogelijk op het eigen niveau van de kinderen aangeboden waardoor ieder kind in zijn of haar tempo doorgroeit. In de lessen komt ook de oefenstof van de KNGU aan bod. De kinderen kunnen dus meedoen aan wedstrijden.

Maandag 17.30 uur – 18.30 uur – Gym jongens – 6+ jaar – Sporthal Kerkenveld – Sander
Maandag 15.15 uur – 16.15 uur – Gym meisjes – 6 t/m 8 jaar – Sporthal Kerkenveld – Sander
Maandag 16.15 uur – 17.15 uur – Gym/springgroep meisjes – 9+ jaar – Sporthal Kerkenveld – Sander

Springgroep

Is toestel turnen niet echt iets voor jou, maar vind je het wel leuk om te springen, dan is de springgroep vast iets voor jou. Wat doe je nou eigenlijk bij een springgroep? Je leert er sprongen aan, over bijvoorbeeld een kast, pegasus, paard of alleen met een minitrampoline of juist op de grote dubbele trampoline. Je kunt ook mooie sprongen oefenen op de (air) tumblingbaan. Sprongen zijn bijvoorbeeld de basissprongen (streksprong, hurksprong, hoeken, draaien), maar ook overslagen, flikflakken, salto’s en schroeven. De springuren zijn zeer uitdagend.

Maandag 16.15 uur – 17.15 uur – Gym/springgroep meisjes – 9+ jaar – Sporthal Kerkenveld – Sander
Maandag 19.30 uur – 20.30 uur – Springgroep – VO en ouder – Sporthal Kerkenveld – Amber